Hoito-opas

Tr

 

Oikea huolto – pidempi käyttöikä! Oikein huolletusta ulkoilupuvusta on iloa pitkään. Travallen käyttämien materiaalien pinnan viimeistelyt tekevät tuotteista likaahylkiviä. Tämän ansiosta pelkkä kostealla pyyhkiminen auttaa moniin tahroihin. Travallen tuotteet ovat konepestäviä. Jokainen pesukerta ja rumpukuivaus kuitenkin kuluttavat vaatetta, joten ulkoilupukuja tulisi pestä maltilla. Vaatteen hoito-ohjeisiin on hyvä tutustua jo kaupassa. Travallen tuotteissa hoito-ohjeet löytyvät vuoren sivusaumaan ommellusta saumamerkistä.

Tahranpoisto: Älä päästä likaa pinttymään. Mitä nopeammin käsittelet tahrat, sitä paremmin ne irtoavat. Mikäli tahra on vaikea ja vaatii erityisen tahranpoistoaineen, testaa se ensin varovasti esim. tuotteen helmaan tai lahkeensuun sisäpuolelle. Travallen tuotteita ei saa liottaa. Jo vaatetta ostaessa on hyvä huomioida, että vaaleat värit ovat aina arempia lialle.

Ennen pesua: Lajittele vaatteet, pese värilliset tekstiilit erillään. Tyhjennä kaikki taskut ja sulje vetoketjut, tarrat ja painonapit. Taskuun jääneet terävät esineet voivat rikkoa vaatteen. Pese vaate nurinpäin käännettynä. Jos vaatteessa on tahranpoistoainetta vaativaa pinttynyttä likaa, vaate kannattaa jättää oikein päin, jotta pesu pääsee kohdistumaan tehokkaasti tahroihin. Täytä kone korkeintaan puolilleen. Noudata annettuja ohjeita veden lämpötilaa ja pesuohjelmaa valitessasi. Käytä pöyhivää linkousta ja/tai alempaa linkousnopeutta.

Pesuaineet: Noudata pesuaineen annostelussa pesuaineen valmistajan antamia ohjeita. Vajaasti täytettyyn koneeseen riittää pienempi pesuainemäärä. Pesuaineessa ei saa olla valkaisuaineita. Huuhteluainetta emme tuotteillemme suosittele, sillä ne voivat heikentää kankaiden teknisiä ominaisuuksia.

Kuivaus: Paras tapa kuivata märkä ulkoiluvaate on ripustaa se ilmavasti huoneenlämpöön roikkumaan nurinpäin käännettynä, jolloin vaate kuivuu nopeammin pintakankaan teknisistä ominaisuuksista johtuen. Remu® ja Super Remu® -tuotteita kuivata koneellisesti miedolla lämmöllä. Liian korkea lämpötila voi vahingoittaa kosteussuojakalvoa ja teippiä. Koneellista kuivaamista käytettäessä paras tulos saavutetaan kun vaate käännetään toisin päin kuivauksen aikana. Näin toimimalla nopeutat vaatteen kuivumista.