Kestävyys

 

Remu® ja SuperRemu® -vaatteet kestävät kovatkin leikit

Lasten ulkoiluvaate on monelle investointi, jonka tärkeimmät seikat ovat laatu ja kestävyys. Ottaen huomioon lapsen nopean kasvuvauhdin, vaatteen käyttöikä jää suhteellisen lyhyeksi ja vaatteen on kestettävä touhukkaat leikit. Varsinaiseksi ongelmaksi monesti koituvat polvien kankaan ja housuosien saumojen kestävyys, jotka rikkoutuessaan menettävät vedenkestävyytensä.

Korkeat vaatimukset kankaan kestävyydelle

”Isoveikan haalari on juuri periytymässä pikkuveikalle ja on mielestäni vielä hyvässä kunnossa.” – lainaus keskustelufoorumilta koskien Remu® -haalaria.

Travallen malliston suunnittelussa kankaiden kestävyyttä pidetään tärkeänä asiana. Kovalle kulutukselle joutuvien housuosien kestävyys on SuperRemu® -tuotteissa ja lähes kaikissa Remu® -tuotteissa  >100 000 Martindalea. Martindale on yksikkö, jolla ilmoitetaan kankaan mitattu hankauksen kestävyys. Lukumäärä kertoo kuinka monta hankauskierrosta kangas on testissä vähintään kestänyt.

Pienten Remu® -haalareissa sekä isompien haalareiden yläosissa ja takeissa voidaan käyttää hieman kevyempää kuviollista kangasta, koska kulutusvaatimukset näissä vaatteen osissa ja pienimmillä käyttäjillä eivät ole niin suuret. Kankaan ollessa hieman kevyempi, on pienen käyttäjän helppo opetella liikkumista.

Travallen mallistoissa erityisen kovaan kulutukseen vauhdikkaammille lapsille valmistettavien SuperRemu® -vaatteiden housuosat ovat erityisvahvaa Corduraa®.

Suojaa viimalta ja vedeltä

”Meillä lapsi makasi viime vuonna rapakossa selällään, mutta silti oli täysin kuivat vaatteet! Erittäin hyvä haalari!” – lainaus keskustelufoorumilta koskien Remu® -haalaria.

Kankaiden teknisten ominaisuuksien myötä kylmä tuuli ja vesi pysyvät ulkopuolella ja samaan aikaan kankaan sisäpuolella oleva kalvo mahdollistaa vaatteiden hengittävyyden. Tuotekehityksen ansiosta kankaat nykyisissä malleissa ovat myös puolet kevyempiä siitä, mitä ne olivat muutama vuosikymmen sitten. Kuivana ja lämpimänä myös lasten leikit ovat hauskempia.

Moni Travallen työntekijöistä näkee aina silloin tällöin leikkipuistoissa jopa 10 vuotta vanhoja Travallen valmistamia vaatteita lasten päällä. Olisi joskus kiva käydä katsomassa ja kysymässä, kuinka monella lapsella sama haalari on ollut käytössä!

”Voin vain kehua remua. Meillä on ollut kolme pukua ja lähteneet eteenpäin vain siitä syystä, että niistä on kasvettu ulos. Todella kestäviä ja lämpimiä ovat olleet. Talvipuku kuivui tosi nopsaan ja pysy sisältä aina kuivana.” – lainaus keskustelufoorumilta.

Paitsi jälleenmyyntiarvonsa osalta, kestävyys ja laatu näkyvät parhaiten lasten iloisina leikkihetkinä. Leikit nimittäin loppuvat lyhyeen, jos pinta rikkoutuu tai kosteus pääsee saumoista sisään. Ympäristötekijöitä ajatellen kestävä vaate on myös investointi luonnon puolesta. Vaate kestää hyvänä pidempään, kun sen tekniset ominaisuudet huomioiden sitä hoitaa ja huoltaa oikein.

Yksityiskohtia unohtamatta

Hankaus- ja pesutestien perusteella voidaan mitata vaatekappaleiden materiaalien kestävyyttä. Lasten ulkoiluvaatteessa on tärkeää tarkastella myös muitakin osia. Remu® ja SuperRemu® -housujen ja haalareiden lahkeiden sisäsaumat on poistettu, jolloin juoksemisen ja liikkeen aiheuttama kitka ei aiheuta helposti kulumaa lahkeiden osuessa toisiinsa.

Remu® ja SuperRemu® -ulkovaatteiden kestävyys on huomattu paitsi keskustelufoorumeilla, myös erilaisissa testeissä.

 

Ompelun jälkeen Remu® ja SuperRemu® -vaatteiden saumoihin kiinnitetään sisäpuolelle kuumakäsittelyllä teippaus, joka estää veden pääsyn sauman kohdalta vaatteen sisään. Housuosien kulutukselle arat lahkeiden sisäsaumat on poistettu.
Tekniset Remu® ja SuperRemu® -kankaat pitävät lapsen lämpimänä ja kuivana, koska vesi ja kylmä tuuli pysyvät kankaan ulkopuolella. Samalla materiaalit kuitenkin hengittävät eli päästävät ihon kosteuden haihtumaan lävitseen ulos vaatteesta.

Katso myös:

Vaatteiden turvallisuus - lue miksi vaatteissamme ei ole nyörejä kaulan alueella >>

Travallen verkkokauppa