Turvallisuus

 

Lasten ulkovaatteiden turvallisuus on tärkeä osa iloisia leikkejä

Lasten ulkoleikit ovat vauhdikkaita ja usein leikki vie mennessään, mistä johtuen ulkovaatetuksen turvallisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Takin tai haalarin hupun ja kauluksen alueella olevat nyörit voivat aiheuttaa vaaratilanteita, samoin kuin niskan heiluva huppu, joka voi jäädä kiinni esimerkiksi leikkipuiston laitteissa.

Remu® ja SuperRemu® -vaatteiden turvallisuus on syntynyt Travalle Oy:n yli 40 vuoden tuotekehityksen ansiosta, minkä takia tuotteissa ei ole nyörejä pään alueella ja kaikissa malleissa huppu on painonapein kiinnitetty ja itsestään irtoava, mikäli huppuun kohdistuu riittävän voimakas veto.

Vaatteiden turvallisuus on parantunut merkittävästi

Travalle on ollut mukana Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:ssä kehittämässä yhdessä muiden alan asiantuntijoiden kanssa lasten vaatteista entistä turvallisempia. ”Toiminnan ansiosta on alalle syntynyt uudistuksia, standardeja ja säädöksiä, joita valvoo Suomessa mm. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)”, kertoo TEVASTA ry:n standardisoinnin ja tuoteturvallisuuden asiantuntija Auli Pylsy.

Ei haitallisia kemikaaleja ja materiaaleja

Jos vaatteen alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, voi lapsi myös saada allergisia reaktioita vaatteiden valmistuksessa käytetyistä materiaaleista ja kemikaaleista. Travalle on vuosien kehitystyön pohjalta hionut jokaisen kohdan vaatteissaan perustuen luotettuihin testausmenetelmiin, käyttökokemuksiin sekä myös asiakkaiden toiveisiin. Tuotteiden materiaalit ovat Ökö-Tex –standardin mukaiset, jotka ovat tutkitusti haitta-aineettomia.

Travalle käyttää vaatteissaan painonappeja ja vetoketjun metalliosia, jotka ovat nikkelittömiä. Altistus nikkelille voi aiheuttaa allergisen reaktion ja asiaan on kiinnitetty huomiota jo siitäkin syystä, että nuoret ja lapset kärsivät nikkeliherkkyydestä enemmän kuin aikuiset. Peräti 20% tytöistä ja 2% pojista Suomessa kärsivät nikkeliallergiasta.

”Turvallisuus on yksi tärkeimpiä seikkoja, joihin harva vanhempi osaa kiinnittää huomiota lasten vaatteita ostettaessa. Esimerkiksi erilaiset koristeelliset tai funktionaaliset narut haalareiden ja housujen nilkoista tulisi olla poistettu, jotta ne eivät kiinni jäädessään aiheuttaisi vaaraa”, mainitsee Auli Pylsy.

Pidämme Travallessa erittäin tärkeänä asiana sitä, että Remu® ja SuperRemu® -vaatteiden suunnittelussa on kaikki edellä mainitut asiat huomioitu. Vanhemmat voivatkin huoletta antaa lasten keskittyä iloisiin leikkeihin kun vaatteiden turvallisuus-seikat on kunnossa.

Lisätietoa standardeista

Standardi SFS-EN 14682 asettaa vaatimuksia kaikille lasten vaatteissa oleville naruille ja nyöreille. Standardin mukaan 7-vuotiaille ja sitä nuoremmille sekä 134 cm pituisille ja sitä lyhyemmille lapsille tarkoitetuissa vaatteissa ei saa olla nauhoja tai kiristysnyörejä hupussa tai pään alueella lainkaan. Standardi kieltää myös tällaisten vaatteiden valmistamisen ja myymisen. Jos tuote on tämän standardin mukainen, se täyttää samalla myös lainsäädännön vaatimukset turvallisesta tuotteesta. Lastenvaatteiden turvallisuutta koskee kuluttajaturvallisuuslaki (920/2011). Travallen tuotteet täyttävät SFS-EN 14682 standardin vaatimukset.

 

Remu® ja SuperRemu® -vaatteiden huppu on painonapein kiinnitetty, jotta huppu ei kiinni jäädessään aiheuta tukehtumisvaaraa. Painonapit ja vetoketjut ovat myös nikkelittömiä.
Liikenneturvan tilastojen mukaan lapsille tapahtuu eniten onnettomuuksia pimeään aikaan loka-tammikuussa. Jokaisessa Remu® ja SuperRemu® -vaatteessa on alan johtavan 3M Scotchliten heijastinmateriaalit, jotka on sijoitettu näkyville paikoille kuten hihaan, rintaan ja selkään.

 

Travallen verkkokauppa